Nederlands

Ga over de grens

De smaak te pakken? Dan kun je de doorgaan op de internationale Maasfietsroute. Deze EuroVelo 19 is tussen Noordzee en het Franse Langres zo’n 1166 km lang. Ga jij de grens over op ontdekkingsreis?

logo EuroVelo 19logo internationale MaasfietsrouteFietsend op de LF Maasroute maak je zonder dat je dat misschien weet, meteen kennis met de Internationale Maasfietsroute. De LF Maasroute vormt namelijk het Nederlandse deel van deze grensoverschrijdende route waarbij je de Maas kunt volgen vanaf de bron in de Franse Vogezen. Hij voert daarna door de Belgische Ardennen en de Nederlandse Maasdelta naar de monding bij Hoek van Holland en dan dus eindigend in Maasstad Rotterdam.

Provincie Limburg nam jaren geleden al het initiatief voor een internationale Maasroute. Dit initiatief is geslaagd en inmiddels maakt de route zelfs deel uit van het EuroVelo netwerk, als EuroVelo 19. De route is overal herkenbaar aan het Maasfietsroute logo op de routebordjes. In Nederland zie je het Maasfietsroute logo en het EuroVelo 19 beeldmerkje ook terug op de bordjes. Op maasfietsroute.eu staat het hele internationale traject uitgelicht. De GPX van de complete route vind je hier.

Journaliste Marjolein van Rotterdam fietste de hele route en deed er verslag van: "Graanvelden met strepen op glooiende hellingen. De route waaiert wat om de rivier heen. Leuk dat je de Maas, die je hierdoor vooral tegenkomt als je hem oversteekt, ziet groeien. En ook dat het zo’n romantische rivier is! Met zandoevers, overhangend struweel, eilandjes, jonge vissertjes op kiezelpier, ondiep maar glashelder water, en veel vissen."

foto int Maasroute Dinant - foto Jan Pieter Weijers