Nederlands

Leuke dagtochten (na)bij de route

Een pauzedag tijdens je tocht langs de LF Maasroute, maar toch zin in een rondje fietsen? Kies dan één van de knooppuntroutes die passen bij het thema en duik de regio in.

De routes variëren in lengte, maar één ding hebben ze gemeen: ze nemen je mee de regio's in langs het stroomgebied van de Maas. Graag geven we wat suggesties van routes die je op onze algemene consumentenportal nederlandfietsland.nl kunt vinden.

 • Maasstadjes fietsroute (40 km): doorkruis het bijzondere Maasplassen gebied. Water is alom vertegenwoordigd in deze route. Je start in het kleine Linne en maakt een ronde langs onder andere Maasbracht, Stevenweert en het witte stadje Thorn. Je pikt ook een heel klein stukje België mee. 
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Linne 
 • Fietsroute rondom het Reindersmeer (15 km): Deze route voert langs het Reindersmeer, dat ontstaan is door afgravingen. Het Reindersmeer en zijn omgeving vormt een belangrijke, natuurlijke schakel tussen de Bergerheide en de Hamert en hoort bij het Nationaal Park De Maasduinen.
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Well
 • Fietsroute Mystiek Brabant (41 km): stap op de pedalen en rijd het verleden van het Rooms Brabantse Rijk tegemoet. Startend in Ravenstein passeer je diverse kerken en kloosters. Maar ook de Maas speelt een belangrijke rol: zo passeer je natuureiland Keent, ontstaan door een afsnijding van een rivierbocht.
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Ravenstein
 • Fietsen door het Land van Altena (35 km): ervaar het land van Altena, een 'land' met poëtische schoonheid. Doorkruis de omgeving van Werkendam, fiets langs de Bergsche Maas en het Steurgat aan de rand van de Biesbosch.
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Werkendam
 • Rondje Den Briel fietsroute (41 km): deze tocht heeft het schilderachtige Brielle als startpunt. Je fietst onder andere een stuk langs het Haringvliet, je komt door Hellevoetsluis en je passeert fort Haerlem.
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Brielle
 • Rivierenfietsroute (35 km): deze ruim 35 km lange fietstocht biedt je een verrassend landelijke en waterrijke route vanuit Maasstad Rotterdam. 
  > Startpunt aan de LF Maasroute: Rotterdam

foto De Biesbosch - Shutterstock