Nederlands

Volg de bordjes

De bewegwijzering van de LF Maasroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Maasroute’.

De LF Maasroute is 480 kilometer lang en loopt van de Belgische grens naar de Noordzee, vice versa. Je kunt de rivier afzakken en zo van Maastricht via Hoek van Holland naar Rotterdam fietsen. Stroomopwaarts fietsen kan ook, dan begin je in Rotterdam en eindig je in Maastricht. En als je de smaak te pakken hebt, kun je na Maastricht doorfietsen tot aan de bron van de Maas in Frankrijk.

Volg de bordjes
LF Maasroute bordje Maastricht - Hoek van Holland - RotterdamDe bewegwijzering is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Maasroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Maastricht – Hoek van Holland - Rotterdam, dan wel Rotterdam - Hoek van Holland - Maastricht. Aan het extra beeldmerk herken je de Internationale Maasfietsroute, EuroVelo 19. De LF Maasroute vormt het Nederlandse deel.

De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Zo kun je je altijd oriënteren. De fietsgids van de LF Maasroute biedt handige kaarten. En je leest er het verhaal over de route. Je kunt ook de gratis LF-app downloaden. Hierin staat de route in detail, de veertijde en alle adressen van Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route.