Nederlands

Stap op je fiets

Over de Maasroute

De LF Maasroute is 480 kilometer lang en loopt van de Belgische grens naar de Noordzee, vice versa. Voor deze nieuwe route zijn de LF3 Maasroute en LF12 Maas- en Vestingroute omgevormd en verbeterd.

Je kunt de rivier afzakken en zo van Maastricht via Hoek van Holland naar Rotterdam fietsen. Stroomopwaarts fietsen kan ook, dan begin je in Rotterdam en eindigt in Maastricht. En als je de smaak te pakken hebt, kun je na Maastricht doorfietsen tot aan de bron van de Maas in Frankrijk.

Volg de bordjes
LF Maasroute bordjeDe bewegwijzering van de LF Maasroute is eenvoudig en duidelijk: de gehele route is in twee richtingen voorzien van bordjes ‘LF Maasroute’. Heel veel meer dan ‘volg de bordjes’ hoeven we dus niet te zeggen. Welke richting je volgt, zie je in de onderrand van de bordjes: Maastricht – Hoek van Holland - Rotterdam, dan wel Rotterdam - Hoek van Holland - Maastricht.

De bordjes van de LF3 Maasroute en de LF12 Maas- en Vestingroute zijn verwijderd en kom je dus niet meer tegen.

Handige gids en app
De bordjes wijzen je dus de weg. Toch adviseren we altijd om ook een actuele kaart mee te nemen. Mis je een bordje of wil je van de route afwijken, dan helpt het je bij je oriëntatie. De fietsgids van de Maasroute biedt overzichtelijke kaarten. En vertelt je letterlijk het verhaal over deze boeiende rivier. De LF Maasroute staat ook tot in detail in de LF app. Net als de Fietsers Welkom! horeca en logies langs de route. En o ja, ook de veertijden vind je terug in de app. Hij is gratis te downloaden in de app stores. Je kunt hem gebruiken als routebegeleiding. Of je leest ’s avonds wat je de volgende dag aan bezienswaardigheden tegenkomt.

Voel je vrij
Wil je wat routevariatie? Met de fietsknooppunten die aansluiten op de LF Maasroute kun je bijvoorbeeld van een treinstation naar de route te fietsen. Of naar een overnachtingsadres gaan. Of misschien wil je een stukje afsnijden, voor uitstapjes naar vrienden of bezienswaardigheden buiten de route. Dat kan allemaal.

 

Alles over fietsen in Nederland

De smaak te pakken? De fietsmogelijkheden in Nederland zijn eindeloos. Op onze portal nederlandfietsland.nl vind je volop inspiratie voor je volgende fietstocht!

Meer LF-icoonroutes

Benieuwd naar andere LF-icoonroutes? Kijk hier naar het aanbod.