Nederlands

Plan je fietstocht

Aalst - Dordrecht

Afstand: 60 kilometer

Vanaf Woudrichem ga je echt de lage landen in. Je fietst onder NAP, oftewel: onder de zeespiegel. De nabijheid van de zee merk je goed als je Nationaal Park De Biesbosch in fietst. Dankzij een open verbinding met zee staat deze rivierdelta met wilgenbossen, rietgorzen, eilanden en kreken onder invloed van het getij. Maar dan met zoet water. De bever is de koning van dit bijzondere natuurgebied, maar je kunt er ook allerlei vogelsoorten, vossen, reeën en boommarters tegenkomen. Vanaf het Biesbosch MuseumEiland kun je per boot het gebied in.

In Dordrecht kun je vanaf de Merwedekade de waterbus nemen om de molens bij Kinderdijk te bezichtigen. Het beroemde molencomplex zorgt al bijna duizend jaar voor droge grond in dit gebied. Dat is zo uniek dat het monument sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst prijkt. Mocht je geen tijd meer hebben voor het laatste deel van de route via Hoek van Holland (maar dat zou zonde zijn!): de waterbus vaart door naar Rotterdam en is daar binnen een uur.

Snelle feitjes

  • Slechts 1 pontje
  • Je fiets onder de zeespiegel
  • NP De Biesbosch
  • Fotolocatie: Slot Loevestein

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam.

Meer informatie