Nederlands

Plan je fietstocht

Dordrecht - Oostvoorne

Afstand: 70 kilometer

Na Dordrecht voegen we ons bij de Oude Maas, waarlangs de Maas uitmondde in de zee vóór de mens in de middeleeuwen besloot haar in de Waal te laten uitmonden. Feitelijk fietsen we nu dus weer langs de oorspronkelijke Maas. En terug langs de Nieuwe Waterweg. Hoewel de stedelijke bebouwing rond Rotterdam nooit ver weg is, heeft de Oude Maas een onverwacht natuurlijk karakter. De smalle uiterwaarden vormen samen het grootste zoetwatergetijdengebied van Nederland dankzij de open verbinding met zee. Je vindt er nog biezengorzen, rietgorzen en grienden. Voor trek- en watervogels is dit een zeer aantrekkelijk gebied. Tussen Barendrecht en Rhoon kun je over de grienden aan de oever lopen, waar de wilgenbomen twee keer per dag met hun voeten in het water staan. Let op: bij vloed krijg jij daar ook natte voeten!

Voorbij Zwartewaal op het eiland Voorne-Putten kun je de zee al bijna ruiken. We fietsen hier langs wat vroeger de Brielse Maas heette. Hier mondde ooit de Maas uit in de zee. Dan is het nog maar een klein stukje naar de zee. Bij het strand van Oostvoorne kun je na al die kilometers eindelijk een duik nemen in de Noordzee. Dat heb je wel verdiend!

Snelle feitjes

  • Slechts 1 pontje
  • Je fietst weer langs de oorspronkelijke Maas
  • Je ontmoet bijzondere trek- en watervogels
  • Fotolocatie: Brielle
  • Let op: laagseizoen geen veer over de Maasvlakte, zie actuele info onder 'goede voorbereiding'.

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam.

Meer informatie