Nederlands

Plan je fietstocht

Maasbommel - Aalst

Afstand: 53,2 kilometer

Bij Heusden neem je afscheid van de Maas: volgens Rijkswaterstaat eindigt de rivier hier. Je fietst een gebied in waar sinds de middeleeuwen flink aan de rivier is gewerkt. Ze is afgedamd, verlegd, nieuw gegraven zelfs. Het water vervolgt zijn weg naar de Noordzee via andere rivieren, armen en vertakkingen. Je volgt de Afgedamde Maas. In dit gebied dat vroeger zo is geteisterd door wateroverlast, is nu een lieflijk landschap waar de rivier breed en vriendelijk doorheen kabbelt. Oeverzwaluwen, ijsvogels en vuurlibellen voelen zich hier thuis. Dijkhuisjes liggen diep tegen de dijk genesteld. De Afgedamde Maas kronkelt 17 kilometer lang als grens van Gelderland en Noord-Brabant. Een paar kilometer voor het einde stuiten we bij Andel op een indrukwekkende sluis. Deze scheidt het water van Maas en Waal en maakt tegelijk scheepvaart tussen beide rivieren mogelijk.

Snelle feitjes

  • 4 pontjes
  • Vele dijkhuisjes
  • Je volgt de Afgedamde Maas
  • Fotolocatie: Lithoijense Dijk

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam.

Meer informatie