Nederlands

Plan je fietstocht

Ohé en Laak - Venlo

Afstand: 62 kilometer

Na Ohé en Laak verandert het uitzicht. Je komt nu in het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland: de Maasplassen. Op zomerse dagen heerst hier een uitgelaten, levendige sfeer in de jachthavens en op de strandjes. De Maasplassen beslaan een gebied van zo’n drieduizend hectare in Nederland en België. De plassen ontstonden door de ietwat enthousiaste grindwinning in de twee voorgaande eeuwen. Wil je de volle omvang van het gebied ervaren en genieten van het waterleven, ga dan mee met een van de vele rondvaarten die worden georganiseerd vanuit Maasbracht en Roermond.

Na het doorkruisen van het aardige vestingstadje Stevensweert fiets je nog een laatste stukje langs het Julianakanaal. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw is dit kanaal aangelegd om grote scheepvaart naar België en Frankrijk mogelijk te maken door wat bochten van de Maas af te snijden. Vlak voor je Maasbracht in fietst, kom je over het sluizencomplex waarna het Julianakanaal zich weer aansluit bij de Maas. De sluizen hebben een verval van zo’n twaalf meter, het grootste verval van alle sluizen in Nederland.

De belangrijkste stad van Midden-Limburg is Roermond, na een lelijk industrieel stukje dat je meteen mag vergeten, fiets je rond de Sint-Christoffelkathedraal het centrum in. Een eindje voorbij Roermond steek je voor het eerst per pont de Maas over. Je vaart van Beesel naar Kessel. Dit is de eerste veerpont van de vele die volgen op onze route naar de monding van de Maas. Sommige groot en gemaakt om auto’s te vervoeren, andere klein, knus en speciaal voor fietsers en voetgangers: de ‘voetveren’

Snelle feitjes

  • 2 pontjes
  • Vele georganiseerde rondvaarten op de route
  • Fotolocatie: Waterkrachtcentrale Linne

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Maastricht tot aan Maasstad Rotterdam.

Meer informatie