Nederlands

Verhalen & Ervaringen

20 juli ben ik vanuit mijn woonplaats naar Maadsluis gefietst om te starten aan de LF Maasroute. Wat een heerlijke tocht, ik heb er van genoten! Een gevarieerd landschap, en genoeg te zien en te bezoeken. De vestingstadjes, Loevestein, bierbrouwerij Hertog Jan, het missiemuseum en Maastricht! De etappes waren goed te fietsen. In Boxmeer en in Maastricht ben ik iets langer gebleven. Overnachtingen bij vrienden op de fiets zijn heel goed bevallen! 30 juli ben ik in Maastricht op de trein gestapt naar Rotterdam om daar het missende stukje weer naar Maassluis te fietsen. Wegens het zomercarnaval kwam ik niet bij de Erasmusbrug, wel was het heel feestelijk!

- Hennemarije Zaalberg

Heerlijk om kilometers onder je wielen te malen op de dijken en langs het water. Intussen zuig je je longen vol zuurstof, maak je je hoofd leeg en krijg je ander perspectief, met telkens variatie in landschap, welkome contactmomenten op veerpontjes en tijdens overnachtingen of gewoon zo maar.

- Kris Boonen

Voor we begonnen aan de LF Maasroute, hadden we nog wat twijfels. We reden nog nooit een route die zo lang is als deze. Het werd al snel duidelijk dat het een prachtige route ging worden. De Maasroute bracht ons van Maastricht naar Rotterdam met de Maas telkens aan onze zijde. We reden door talloze vestingsteden. Waar een dijk was, was ook ons pad. We gingen van oever naar oever. Soms met een veerpont en soms met een brug. We zagen het landschap voortdurend veranderen. Het ene moment reden we door een natuurlandschap, het andere moment door een havenlandschap. We kwamen tot de conclusie dat fietsen een fantastische manier is om te reizen. Het was voor ons een aangename kennismaking met de LF-routes.

- Johan Vandevelde en Stijn Vandevelde